Tietosuojaseloste

RealAuto tietosuojaseloste (Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste). Päivitetty: 1.6.2021.

Rekisterinpitäjä

RealAuto
Areenakatu 14
37570 Lempäälä
Puhelin: 044 5863855
Y-tunnus: 2876998-9

Rekisteriasiat – yhteystiedot

Sähköposti: mika.liinamaa@realauto.fi

Rekisterin nimi

RealAuton asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet ja tarkoitukset

RealAuto Oy käsittelee henkilötietoja vain ja ainoastaan yrityksen ja asiakkaan välisen asiakassuhteen luomiseen, hoitamiseen ja ylläpitoon. Asiakkaan suostumuksella tai/ja asiakkaan toimeksiannolla henkilötietoja voidaan käsitellä myös markkinointiin ja markkinoinnin kohdistamiseen. Kauppasopimusta ja rahoitusta varten laki velvoittaa keräämään asiakkaan tietoja. Yhteydenottopyyntöjen tiedot menevät ainoastaan henkilötietojakäsittelevän henkilön tietoon ja ainoastaan yllä mainittuihin käyttötarkoituksiin. Tietoja käsitellään rekisterinpitäjän oikeutetun edun takaamiseksi.

Rekisterin tietosisältö

Henkilön perustietoja ovat:

  • Henkilön etu- ja sukunimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, ajokortin tunnistetiedot ja sähköpostiosoite
  • Henkilötunnus henkilötietolain sallimissa tilanteissa
  • Yrityksen nimi, Y-tunnus ja yhteyshenkilö

Ajoneuvoon liittyviä tietoja ovat:

  • Auton merkki, malli, rekisterinumero, valmistenumero ja muut tarvittavat ajoneuvon tunnistetiedot
  • Autolla ajetut kilometrit ja muut tarvittavat auton käyttöön liittyvät tiedot
  • Ajoneuvon osto- ja myyntitapahtumat sekä huolto- ja muut toimenpiteet

Asiakkuuteen ja sen yhteyteen liittyvät tiedot kuten:

  • Erilaiset asiakkuus-, asiointi-, tilaus- ja palvelutiedot, kuten tuote-, osto-, hinta-, rahoitus-, tarjous-, koeajo-, sopimus-, toimitus-, takuu-, laskutus-, perintä-, tyytyväisyys-, reklamaatio- ja muut tarpeelliset tiedot.

Rekisterin tietolähteet

Tietoja voidaan myös päivittää ja täydentää tarvittaessa osoite-, päivitys-, luottotieto- tai muista vastaavista julkisista ja yksityisistä rekistereistä, kuten Liikenne- ja viestintävirastosta (Traficom) ja väestörekistereistä. Luottotietotarkistukset tehdään vain rahoittajan toimesta.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Henkilötietoja ei luovuteta säännönmukaisesti rekisterin ulkopuolisille tahoille muutoin kuin asiakkaan auton maahantuojalle takuuseen, huoltoon tai muihin kunnossapitoon tai turvallisuuteen liittyviin toimiin liittyen. Tietoja luovutetaan rahoitusyhtiöille, vakuutusyhtiöille ja Traficom:lle tavaroiden ja palveluiden toimittamista varten asiakkaan ja RealAuto Oy:n välisen sopimuksen toteuttamiseksi. Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa asiakkaan vaatimuksesta. Henkilötietoja säilytetään kirjanpitolain vaatimusten ja luottosuhteen voimassaoloajan mukaisesti. Tuona aikana henkilötietoja ei voida poistaa kokonaan. RealAuto Oy:llä on oikeus säilyttää myymäänsä autoon liittyvät asiakastiedot, mutta asiakkaalla on mahdollisuus pyytää tietojen salaamista henkilösuojaan ja työtehtävien arkaluontoisuuteen liittyvissä erityistapauksissa.

Rekisterin suojauksen periaatteet ja säilytysaika

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Tietoverkko, laitteisto ja tietokannat, joilla rekisteri sijaitsee, on teknisesti suojattu palomuurilla. Palvelimia ja tietokantoja ja varmuuskopioita säilytetään lukitussa ja valvotussa tilassa, jonne on pääsy vain valituilla henkilöillä. Asiakastietojärjestelmään on oikeudet RealAuto Oy:n henkilökunnalla siltä osin kuin ne liittyvät työtehtäviin. Asiakastietojärjestelmään sisäänpääsy edellyttää kultakin rekisterin käyttäjältä käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeen sen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten ne on saatu, tai sen ajan kuin säilyttäminen on tarpeen lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi. Kirjanpidosta säädetyt lait myös velvoittavat pitämään kirjaa liiketoiminnasta sekä säilyttämään kirjanpitomateriaalia laissa määritellyn ajan.

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Asiakkaalla on oikeus tarkistaa itseään koskevat rekisteriin tallennetut tiedot sekä oikeus vaatia tietojen oikaisua ja poistamista lain sallimissa rajoissa. Tarkastuspyyntö voidaan tehdä henkilökohtaisesti allekirjoitetulla kirjallisella pyynnöllä. Asiaa koskevat pyynnöt tulee toimittaa osoitteeseen RealAuto Oy, Areenakatu 14, 37570 Lempäälä.

Kielto-oikeus

Asiakkaalla on myös oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen. Oikeus ei koske asiakaspalveluviestintää, esimerkiksi viestintää auton huoltoon tai korjaukseen liittyen, eikä viestintää, joka liittyy auton turvallisuuteen tai auton turvalliseen käyttämiseen. Kieltoa koskevat pyynnöt voi toimittaa osoitteeseen RealAuto Oy, Areenakatu 14, 37570 Lempäälä.

Muutokset tietosuojaselosteeseen

RealAuto Oy on velvollinen päivittämään ja muuttamaan tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan. Muutokset voivat perustua esimerkiksi lainsäädännön muuttumiseen. RealAuto Oy ilmoittaa muutoksistaan rekisteröidyille.